• *
 1. Gildehoen

  Op ons pluimveebedrijf hebben wij gekozen voor Gildehoen; een beter-leven concept.

   

  Deze kip van het Hubbard-ras is genetisch zeer sterk en is eigenlijk de kip zoals we die kennen van zo’n 30 jaar geleden.

  De Gildehoen groeit op bij een normaal dag en nachtritme en heeft veel meer (60%) leefruimte. De kuikens groeien langzaam, waardoor ze langer gehouden worden.

   

  Door de extra ruimte die de Gildehoen heeft vertonen ze veel speels gedrag. Om dit gedrag te stimuleren staan er balen stro in de stal als speelmateriaal en wordt er naast het reguliere voer ook tarwe  bij gestrooid om het scharrelen te bevorderen. In augustus wordt de tarwe en het stro van lokale boeren hier gebracht, we slaan dit op in onze schuur. De tarweopslag is voorzien van een beluchtingssysteem zodat we bijna voor een jaar kunnen opslaan. 

  Ook de houtkrullen waarmee we de stalvloer bekleden voor de nieuwe eendagskuikens komt van een houthandel uit de buurt waar het een afvalproduct is.

   

  Naast onze houtkachel waardoor wij geen gas meer nodig hebben, zijn we nu ook voorzien van zonnepanelen.

  Hierdoor wordt er een overschot aan groene stroom geproduceerd.

  Ook ons poeliersbedrijf is zo voorzien van onze eigen opgewekte groene stroom en warm water.

 1.  

   

  Per 1 december 2016 is Gildehoen een 100% Antibiotica vrije Hollandse kip.

  Waar andere concepten beweren dat ze antibioticavrij zijn, is Gildehoen als enige in Nederland en ver daarbuiten hiervoor gecertificeerd door een extern bureau namelijk Vincotte.

  Mocht er toch antibiotica noodzakelijk zijn dan worden deze kippen niet meer onder het label Gildehoen verkocht.

   

  Het Gildehoenconcept wordt extern gecontroleerd van boer tot consument. Hiermee is Gildehoen gecertificeerd door ISACERT.

   

  Met de Gildehoen koopt U een puur Hollands product, gezond en zeer smaakvol. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd.

   

  Wij zijn dan ook trots op dit product te kunnen produceren en aanbieden.

   

  Klik hier voor ons Gildehoen assortiment

   

   

   

 1. *